ТРАУМА ШОУ – КОНЦЕРТ НА „АНА КАП ТРИО“

ТРАУМА ШОУ – КОНЦЕРТ НА „АНА КАП ТРИО“

https://anakaptrio.wixsite.com/anakap

АНА КАП ТРИО (ФРАНЦИЈА):

Пјер Миле – труба

Мануел Декок – виолина

Жан Мишел Трото – хармоника

 

Во ова лудо и поетско шоу, „Ана Кап“ триото свири, пее, танцува и „распарчува“ и ништо не е оставено на случајноста. Слушаме наизменични трогателни и хумористични моменти, со прецизност на швајцарски часовник.
„Траума шоу“ на француското трио „Ана Кап“ е вистинско камелеонско, инспиративно патување во кое се комбинираат виртуозна музика, чудесна комедија и дадаистички песни.
Тоа се тројца извонредни музичари: фасцинантен трубач кој по секоја цена покажува неизвесност, среќен хармоничар со биполарна тенденција и срамежлив и измачуван виолинист, кој се обидува, најдобро што може, да ја спаси фарсата…

Следни настани