СЕЌАВАЊЕ НА Б.Б

СЕЌАВАЊЕ НА Б.Б

Диригент:
Солист:
Матеj Јоакимеску

Диригент: Габриел Бебешелеа (Романија)

Солист: Матеj Јоакимеску  – флејта (Романија)

Програма:

А. Парт: Кантус во сеќавање на Бенџамин Бритн

Дојна Ротару: Концерт за флејта  и оркестар

К. Ахо: Концерт за алт-флејта и гудачи бр. 2 (светска премиера)

EMBASSY of ROMANIA
to the Republic of North Macedonia

Следни настани