СЕВДА

СЕВДА

Диригент:
Солисти:

Диригент: Дијана Имери Илкоска

Солисти: Божо Вреќо – вокал (Босна и Херцеговина)
Васил Хаџиманов – пијано (Србија)
Бенд: Иван Бејков – контрабас, Ратко Даутовски – кахон, Виктор Филиповски – тапани, женска вокална група: Мартина Аврамоска, Мерсиха Мазхар, Билјана Камчева, Светлана Сандева, Ирина Стојановиќ, Катерина Бошковска.

Програма: Љубовни песни од Балканот во аранжман на Дијана Имери Илкоска

„Свирајте ми тихо, тише“ (музика и текст: Миша Н. Марковиќ)
солисти: Божо Вреќо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано

„Севда“ (турска народна песна)
наратор – Несрин Таир, Васил Хаџиманов – пијано и Владимир Крстев – виолина

„Жуте дуње“ (босанска традиционална песна)
солист: Божо Вреќо – вокал

“Në bankat shkоllore moj mike” (албанска народна песна)

Во изведба на женска вокална група

солист: Александар Поп Христов – електрична гитара

„Кажи, кажи либе Стано“ (македонска народна песна)
солист: Божо Вреќо – вокал

„Од љубов не се бега“ (автор: Зафир Хаџиманов)
солист: Васил Хаџиманов – пијано

„Да зна зора“ (автор: Марко Димитријевиќ),
солист: Божо Вреќо – вокал

„Што те нема“ (босанска традиционална песна, текст: Алекса Шантиќ)
солист: Божо Вреќо – вокал

„Ајде дали знаеш, паметиш Милице“ (македонска народна песна)
солисти: Божо Вреќо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано

„Ко ли ноќас милује ти косу“ (автор: Божо Вречо)
солисти: Божо Вреќо – вокал и Васил Хаџиманов – пијано

“Tuke kamerav (I barval pudela)” (автор: Шабан Бајрамовиќ)
солисти: Божо Вреќо – вокал, Васил Хаџиманов – пијано и Владимир Крстев – виолина

„Сношти сакав да ти дојдам“ (македонска народна песна)
солист: Божо Вреќо – вокал

Следни настани