Свечено отворање на фестивалот „Охридско лето“

Свечено отворање на фестивалот „Охридско лето“

Свечено отворање на фестивалот „Охридско лето“
12 јули – Антички театар
21 часот

Диригент/Солист:
Џулијан Рахлин – виолина (Литванија)

Програма:
Ф.Менделсон: Концерт за виолина и оркестар во e-мол оп. 64
П.И.Чајковски: Увертира-фантазија „Ромео и Јулија“

 

 

Следни настани