СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ФЕСТИВАЛОТ ОХРИДСКО ЛЕТО

Диригент:
Солисти:
Диригент: НИКОЛАЕ МОЛДОВЕАНУ
Солист: ЕЛЕНА МОШУЦ
Солист: КАЛИН БРАТЕСКУ
Програма:
Џ. Пучини: Арија „Quando m’en vo” на Музета од операта „Боеми“
Џ. Пучини: Арија „E lucevan le stelle” од операта „Тоска“
Ш. Гуно: Арија „Je veux vivre” од операта „Ромео и Јулија“
Џ. Пучини: Арија „Adio, fiorito asil” од операта „Мадам Батерфлај“
Џ. Пучини: Дует „O, soave fanciulla” од операта „Боеми“
П. Маскањи: Интермецо од „Кавалерија рустикана“
В. Белини: Арија „Casta Diva/Ah, bello a me ritorna” од операта „Норма“
Џ. Пучини: Арија „Nessun dorma” од операта „Турандот“
Џ. Верди: Арија „È strano/Sempre libera” од операта „Травијата“
Џ. Верди: Дует „Signor, ne principe/Addio, addio speranza ed anima” од операта „Риголето“

Следни настани