КOНЦЕРТ НА ДУО ВИОЛИНИ Владимир Костов и Марко Поп Ристов

КOНЦЕРТ НА ДУО ВИОЛИНИ Владимир Костов и Марко Поп Ристов

Солисти:

Програма:

Р.Глиер: „12 дуети за две виолини“ oп.49

– бр.1 во ге-мол

– бр. 4 во е-мол

– бр. 5 во Еф-дур

– бр. 6 во це-мол

– бр. 8 во а-мол

– бр. 9.во А-дур

– бр. 10 во де-мол

– бр. 12 во Ес-дур

 

Л.Шпор: “Duo Concertante” оп.39 бр.1

– Allegro

– Larghetto

– Rondo – Vivace

 

Х.Н. Горецки: Соната за две виолини, оп.10

– Allegro con molto, прв став

 

Следни настани