РЕЦИТАЛ НА ЕВГЕНИЈ ГЕНЧЕВ – ПИЈАНО

РЕЦИТАЛ НА ЕВГЕНИЈ ГЕНЧЕВ – ПИЈАНО

Солист:
Евгениј Генчев

Програма:
T. Албинони – Адаџо (арр. Е. Генчев)
Ф. Шопен – Баркарола оп. 60
Ф. Шопен – Валцер оп. 64, бр. 1
Ф. Шопен – Валцер оп. 64, бр. 2
Ф. Шопен – Фантазија-импромпту оп.66
Ф. Шопен – Етида оп. 10, бр. 3, 6, 7, 10, 11 и 12
Ф. Лист – Унгарска рапсодија бр. 6

Следни настани