ПОЛНОЌНИ ОГНОМЕТИ

ПОЛНОЌНИ ОГНОМЕТИ

Диригент:
Солисти:
Гала новогодишен концерт
А. Пјацола: „Adios Nonino“
Х. П. Монкајо: „Хуапанго“
А. Маркез: Данцон бр.2
Џ. Пучини: „Quando m’en vo’” aрија  на Музета од операта „Боеми“
А. Лара: „Гранада“
Ш. Гуно: “Je veux vivre”) aрија на Јулија од операта „Ромео и Јулија“
Ж. Бизе:  Арија на Ескамијо од операта „Кармен“
В.А. Моцарт: “La cidarem la mano” дует на Дон Џовани и Церлина од операта„Дон Џовани“
Ј. Штраус (син): „Пролетни звуци“, валцер оп. 410
Јозеф Штраус: „Џокеј полка“ , оп. 278
Ј. Штраус (син): „ Виенски бонбони“, валцер оп.  307
Ј. Штраус (син): Египетски марш оп. 335
Ф.  Лехар:  Дует на Хана и Данило од оперетата „Веселата вдовица“ (Lippen Schweigen)
Ј. Штраус (син): „Виенска крв“, валцер оп.354
Ј. Штраус (син): „На убавиот син Дунав“, валцер оп. 314

Следни настани