ОМАЖ НА МАЕСТРО АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

ОМАЖ НА МАЕСТРО АЛЕКСАНДАР ЏАМБАЗОВ

Диригент:
Диригент:

Диригент: Џијан Емин

Солисти: Елена Атанасовска – Ивановска – пијано
Иво Настевски – пијано

Вокални солисти: Антониа Гиговска
Александар Тарабунов
Никола Перевски – Пере
Наде Талевска Спасовска

Програма:

СЕДУМ ТАНЦОВИ ВАРИЈАЦИИ за пијано и симфониски оркестар (1977)
Солист: Елена Атанасовска-Ивановска – пијано

ОХРИД И ЈАС за вокал и ревиски оркестар (1970)
муз. А. Џамбазов, арр. Н. Калоѓера, текст: Ѓ. Георгиев
Вокал: Антониа Гиговска

ЉУБОВ НЕВЕРНА за вокал и ревиски оркестар (1978)
муз. и арр. А. Џамбазов, текст: Б. Стефановски
Вокал: Александар Тарабунов

РАПСОДИЈА ЗА СКОПЈЕ за пијано и симфониски оркестар (1966)
Солист: Иво Настевски – пијано

РЕМИНИСЦЕНЦИЈА за ревиски оркестар (1987)

ЈУГОСАУНД за ревиски оркестар (1984)

БАЛАДА ЗА ШПАТО за ревиски оркестар (1987)

МАРЦИАЛЕ МАЛИГАНО за ревиски оркестар

САМО ТИ за вокал и ревиски оркестар (1971)
муз. и арр. А. Џамбазов, текст: Ѓ. Георгиев
Вокал: Никола Перевски – Пере

ДОВИДУВАЊЕ за вокал и ревиски оркестар (1969)
муз. А.Џамбазов, арр.И.Ј. Робезник/Б. Мирковски, текст: Ѓ. Георгиев
Вокал: Наде Талевска Спасовска

Концертот е во рамки на програмата на „45. ДЕНОВИ НА МАКЕДОНСКА МУЗИКА“

Следни настани