ОДБРОЈУВАМЕ

ОДБРОЈУВАМЕ

Диригент:
Солист:
Наде Талевска

Диригент:
Алфонсо Скарано (Италија)

Солист:
Наде Талевска, сопран

Програма:

П. И. Чајковски: „Танцот на цвеќињата“ од балетот „Оревокршачка“
Х. Хименез: Интермецо од зарзуелата „Свадбата на Луис Алонсо“
Џ. Пучини: „ O mio babbino caro “ – арија од операта „Џани Скики“ (сопран)
Џ. Пучини: „Quando men vo“ – арија на Музета од операта „Боеми“ (сопран)
А. Маркез: „Данцон бр.2“
Ф. Шопен: Полонеза „Воена“, оп.40, бр.1 (верзија за оркестар: А. Глазунов)
А. Понкиели: „Танц на часовите“, од операта „Џоконда“
В. А. Моцарт: „Кралица на ноќта“, арија од операта „Волшебната флејта“ (сопран)
******
К. Сен-Санс: „Танц на смртта“ (соло: Анна Кондратенко – концертмајстор)
Л. Делиб: „Песна на ѕвоното“, од операта „Лакме“ (сопран)
Ј. Штраус: „Царски валцер“, оп.437
Ј. Штраус: „Трич -Трач“, полка оп. 214
Ј. Штраус: „Под гром и молња“, брза полка оп. 324
Ј. Штраус: „Пролетни гласови“ оп. 410 (сопран)
Ј. Штраус: „Лилјакот“, увертира
Ш. Гуно: “Je veux vivre” aрија на Јулија од операта „Ромео и Јулија“(сопран)
Ј. Штраус: „На убавиот син Дунав“, валцер оп.314

Следни настани