МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

Диригент:
Програма:
Ф. Крајслер: Прелудиум и Алегро
Исполнува: Иван Милосов – виолина (VI основно, ОМУ „Ристо Јуруков“, Кочани)
Класа: проф. Петар Поповски
А. Виењавски: Фантазија брилијанте
Исполнува: Наоми Георгиевска – виолина (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Олег Кондратенко
В. Монти: Чардаш
Исполнува: Танер Мачев – кларинет (I средно, ДМУЦ „Сергеј Михајов“, Штип)
Класа: проф. Игор Димов
П. Маскањи: „Voi lo sapete, o mamma“ од операта „Кавалерија Рустикана“
Исполнува: Ева Живковска – соло пеење (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Имери Мустафа
А. Виењавски: Скерцо Тарантела оп. 16 (арр. Бујар Лапај)
Исполнува: Леонардо Димоски – виолина (IX основно, ООМУ„Ордан Михајлоски-Оцка“, Прилеп)
Класа: проф. Љупчо Трајаноски
Л. В. Бетовен: Концерт за пијано и оркестар бр. 3 (I став)
Исполнува: Дани Жоговска – пијано (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Огненка Герасимовска-Димитровска
А. Дворжак: „Měsíčku na nebi hlubokém“ – арија од операта „Русалка“
Исполнува: Сања Димова – соло пеење (IV средно, ДМУЦ „Сергеј Михајлов“, Штип)
Класа: проф. Ѓорги Димитров
Ј. Штраус: „Mein Herr Marquiz“  – арија на Аделе од операта „Лилјакот“
Исполнува: Хелена Мочевиќ – соло пеење (III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски-Луј“, Скопје)
Класа: проф. Гонца Богоромова
С. Рахмањинов: Концерт за пијано и оркестар бр. 2 во c-moll (1 став)
Исполнува: Александра Гическа – пијано (III средно, ДМУ, Битола)
Класа: проф. Маја Божиновска

Следни настани