МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

Диригент:
Диригент:

Диригент: Иван Еминовиќ

 

Програма:

В. А. Моцарт: Арија на Деспина од операта „Така прават сите“

Исполнува: Јана Стоилевска – соло пеење

(III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје)

Класа проф: Гонца Богоромова Краповски

 

Ч. А. Берио: Концерт за виолина и оркестар бр. 7, оп.76  во Г-дур, прв став

Изведува: Божана Гошева – виолина

(II средно, ДМБУЦ „Илија Николовски Луј“ – Скопје)

Класа проф: Јелена Туфекчиевска

 

 

К. М. Вебер: Концерт за кларинет и оркестар бр.1, оп.73 во ф-мол,  прв став

Изведува: Мевљуд Асаноски – кларинет

(III средно, ДМУ – Битола)

Класа проф: Марјан Бакревски

 

 

К. М. Вебер: Анданте и Рондо „Унгарска фантазија“ за фагот и оркестар, оп. 35

Изведува: Алек Гравчевски – фагот

(III средно, ДМБУЦ „Илија Николовски – Луј“ – Скопје)

Класа проф: Горан Зафировиќ

 

 

Ф. Лехар: Арија на Хана од операта „Веселата вдовица“

Изведува: Јана Блажевска – соло пеење

(III средно, ДМБУЦ  – Битола)

Класа проф. Маја Митровска

 

* * *

 

Ј. Сибелиус: Концерт за виолина и оркестар, оп. 47 во д-мол – прв став

Изведува: Леонардо Димоски – виолина

(IV средно, ДМБУЦ  – Битола)

Класа проф. Оливера Гемту

 

 

Е. Григ: Концерт за пијано и оркестар, оп. 16 во  а-мол – прв став

Изведува: Арсениј Ангелески – пијано

(III средно, ДМБУЦ  – Битола)

Класа проф.Татјана Божиновска

 

М. Равел: Концерт за пијано и оркестар во Г-дур – прв став

Изведува: Иван Стојанов – пијано

(II средно, ДМБУЦ „Илија Николовски Луј“ – Скопје)

Класа проф. Катерина Ќетковиќ Фидановска

 

Следни настани