МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

МЛАДИТЕ ДОАЃААТ

Диригент:
Диригент:

Концерт со учениците од средните музички училишта

 

Програма:

 

Џ. Пучини: “O mio babbino caro” – aрија од операта “Џани Скики”

исполнува: Сања Димова – соло пеење (III средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Катерина Станчева

 

Х. Виењавски: Концерт за виолина и оркестар бр.2 во d-moll I став

исполнува: Наоми Георгиевска  – виолина (II средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Олег Кондратенко

 

В. Шелохов: Концерт бр.3

исполнува: Александар Витанов – труба (II средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Александар Николовски

 

Ф. Менделсон: Концерт за виолина и оркестар e-moll I став

исполнува: Ирина Павлова – виолина (III средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Горан Муратовски

 

К.М.Вон Вебер: Концерт за кларинет и оркестар во Еs-dur, III став

исполнува: Анел Селим – кларинет (IV средно,МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Никола Јованов

 

М. Равел: “Циганка”

исполнува: Дарко Гроздановски – виолина (IV средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Олег Кондратенко

 

Д. Шостакович: Концерт за пијано и оркестар бр.2, I став

исполнува: Арда Мустафаоглу – пијано (I средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа: проф. Самира Мустафаоглу

 

К. Сен Санс : Концерт за пијано и оркестар бр.2, III став

исполнува: Ивона Базгалоска – пијано (IV средно, МБУЦ Илија Николовски –Луј, Скопје)

Класа:  проф. Нина Костова

Следни настани