МАГИЧЕН ГЛАС

МАГИЧЕН ГЛАС

Диригент:

На 26 ноември во 12 часот, во големата сала на Филхармонија, ќе се одржи Симфонискиот концерт за деца „Магичен глас“ на кој како солист ќе настапи сопранот Билјана Јосифов. Аниматор на концертот е Симона Спировска, миленик на детската публика. Концертот ќе се одржи под диригентската палка на Дијана Илкоска-Имери. Приказната се однесува за едно момче кое сака да стане оперски пејач и сонува сон во кој тој навистина пее оперски арии. Во сонот, се појавува добрата вештерка, која е всушност оперска пејачка, и се обидува да му го оствари сонот. Вештерката доаѓа на коњ, наместо на метла, ја бркаат здодевни бумбари, потоа ја носи звукот на трубите, за на крајот да се претвори во дрвена кукла… Приказната е полна со хумор и изненадувања и прекрасна музика соодветно избрана за најмладите слушатели.


Следни настани