АНСАМБЛ „АЛТУС/НОВ ЗДИВ“

АНСАМБЛ „АЛТУС/НОВ ЗДИВ“

Диригент:
Диригент:

Диригент:

Паскал Галоа (Франција)

 

Камерен ансамбл на Филхармонија „Алтус“

Катарина Павлович – виолина

Гонца Богоромова Краповски – сопран

Елена Стојческа – флејта

Игор Иванов – кларинет

Паскал Краповски – виолончело

Маријана Николовска – пијано

Антоние Весковски – вибрафон

 

Програма:

А. Р. Томас

„Scat“ за флејта, кларинет, виолина, виолончело и пијано

„А circle around the sun“ за виолина, виолончело и пијано

„Hummingbird romances“ капричa за кларинет и флејта

„Twilight buterfly“ за глас и пијано

„Acrobats“ за флејта, бас кларинет, виолина, виолончело и пијано

 

Ј. М. Стауд

„Lagrein“ за кларинет, виолина, виолончело и пијано

 

П. Булез

„Dѐrive 1“ за флејта, кларинет, виолина, виолончело, вибрафон и пијано

 

П. Шахов 

„Соништа“ за сопран и Алтус ансамбл

 

* Концертот е во соработка со Центар за едукација и музика – ЦЕМ МКД и Француски институт Скопје

 

 

 

Следни настани