ГАЛА НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

ГАЛА НОВОГОДИШЕН КОНЦЕРТ

Диригент:
Солисти:

Диригент: Емил Табаков (Бугарија)

Солисти: Милена Арсовска – сопран(Македонија/Австрија)
Иван Наумовски – баритон(Македонија/Австрија)

Програма:
П.И. Чајковски : „Валцерот на цвеќињата“
Ј. Штраус II: „Мојот господар Маркиз“ арија од операта „Лилјакот“– сопран соло: Милена Арсовска
Ј. Штраус II: „Рози од југот“
К. Милокер:„Темно црвени рози“ – баритон соло: Иван Наумовски
Р. Штолц: „Ти си единствената/единствениот на овој свет“- дует: Милена Арсовска и Иван Наумовски
E. Дога: „Грамофон валс“
А. Шнитке: „Валцер за збогување“ од симфониската поема „Приказна на непознатиот актер“
Ј. Тирсен: „Валцерот на Амелија“
Р. Штолц: „Се заљубив илјада пати, но секогаш во истата“ – баритон соло: Иван Наумовски
Д. Шостакович: „Валцер“ бр. 2
A. Хачатуријан: „Маскарада валс“
Ф. Лехар: „Моите усни бакнуваат топло“ – сопран соло: Милена Арсовска
Ф. Лехар: „Тивки усни“ – дует: Милена Арсовска и Иван Наумовски
Ј. Штраус II: „Виенска крв“ – дует: Милена Арсовска и Иван Наумовски
Х.К. Лумбије: „Шампањ галоп“

Следни настани