ЗВУКОТ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА

ЗВУКОТ НА НОВАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Диригент:

Диригент: Сашо Татарчевски

 

Програма:

Кристина Љушкоска – флејта, IV година

В. А. Моцарт: Концерт за флејта и оркестар во Де-дур, втор и трет став

Класа: проф. м-р Страшо Темков

 

Ивона Давидовска – контрабас, III година

Ј.Дитерсдорф: Концерт за контрабас и оркестар, прв став

Класа: доц. Александар Поп Христов

 

Андреј Ѓоршевски – гитара IV година

Х.В.Лобос: Концерт за гитара и оркестар, прв став

Класа: вон.проф. м-р Борче Наумоски

 

Ивона Стојанова, пијано, IV година

В.А.Моцарт: Рондо за пијано и оркестар KV 382 во Де-дур

Класа: проф. д-р Марија Ѓошевска

 

***

 

Бојан Димитровски – пијано, II година

Д. Шостакович: Концерт бр.2 во Еф-дур, прв став

Класа: доц. м-р Дино Имери

 

Ангела Николовска – пијано III година

К. Сен-Санс: Концерт за пијано и оркестар бр.2, во ге-мол, трет став

Класа: проф м-р Катерина Гелебешева-Костадиновска

 

Дарко Гроздановски – виолина, IV година

К.С.Санс: Интродукција и Рондо капричиозо

Класа: проф м-р Олег Кондратенко

 

Виктор Богоевски – тромбон, III година

Г. Џејкоб: Концерт за тромбон и оркестар, прв став

Класа: доц. м-р Димче Белчовски

 

Следни настани