ЗВУКОТ НА ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

ЗВУКОТ НА ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Диригент:

Концерт со студентите од Државните факултети за музика

 

П. И. Чајковски: Концерт за пијано и оркестар бр.1 во b-moll, оп.23 (I став)
исполнува: Анастасија Грговска – пијано (IV година, ФМУ-Скопје)
Класа: проф. д-р Марија Ѓошевска

 

А. Хачатуријан: Концерт за пијано и оркестар, оп.38 (I став)
исполнува: Томе Костовски – пијано (I година, ФМУ-Скопје)
Класа: проф. д-р Ана Гацева

Следни настани