ЗВУКОТ НА ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

ЗВУКОТ НА ИДНАТА ГЕНЕРАЦИЈА

Диригент:
Диригент:

Програма:

Магдалена Кочоска – постдипломски студии
Ф.Менделсон: Увертира „Хебриди“
Класа: проф. м-р Сашо Татарчевски

Виктор Богоевски – II година додипломски студии
Ф. Давид:Кончертино за тромбон и оркестар – I став
Класа: доц. м-р Димче Белчовски

Анел Селим – IV година додипломски студии
К. Дебиси: Прва Рапсодија за кларинет и оркестар
Класа: проф. м-р Стојан Димов

Памела Велкова – IV година додипломски студии
А. Хачатурјан: Концерт за виолина и оркестар – III став
Класа: проф. м-р Олег Кондратенко

Искра Атанасова Митуш – I година додипломски студии
Ф. Менделсон: Концерт за пијано и оркестар оп.25 бр.1 III став
Класа: проф.д-р Нина Костова

Ивона Базгалоска – IV година додипломски студии
С.Рахмањинов: Рапсодија на тема од Паганини
Класа: проф.д-р Нина Костова

Ана Спасовска – IV година додипломски студии
Ј.Брамс: Унгарски танц бр.1 g-moll
Класа: проф. м-р Борјан Цанев

Следни настани