ФИЛХАРМОНИЈА ГОСТУВА ВО БЕЛГРАД

ФИЛХАРМОНИЈА ГОСТУВА ВО БЕЛГРАД

Диригент:
Солист:
Дино Имери

Гостување на НУ ФИЛХАРМОНИЈА на Република Северна Македонија во Белград, Србија
Во соработка со Белградска Филхармонија
Сала: „Коларац“ Задужбина Илије М. Коларца – Белград, Србија

Диригент: Габриел Бебешелеа (Романија)
Солист: Дино Имери – Пијано

Програма:

С. Петровски: „Пијан танец“ („Пајдушко“)

П.И.Чајковски: Концерт за пијано и оркестар бр.1 во b-moll, оп. 23
Allegro non troppo e molto maestoso
Andantino semplice
Allegro con fuoco

П.И. Чајковски: Симфонија бр.6 „Патетична“ во h-moll, оп. 74
Adagio – Allegro non troppo
Allegro con grazia
Allegro molto vivace
Adagio lamentoso

Следни настани