ГОСТУВАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИЈА ВО НИШ, Р.СРБИЈА

ГОСТУВАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИЈА ВО НИШ, Р.СРБИЈА

Концертот ќе се реализира во рамки на VIII издание на меѓународниот фестивал за духовна музика „Музички Едикт“ , во комплексот на Соборната Црква во Ниш

 

Диригент: Хаџи Јаков Милутиновиќ

 

Солисти:

Катарина Симоновиќ-Иванковиќ – сопран

Маријана Радосављевиќ – сопран

Александра Ристиќ – мецосопран

Саша Арсенков – тенор

Никола Стаменковиќ – тенор

Лазар Лазаревиќ – баритон

Андреј Цинцаревиќ – пијано

Хор: НЦПД „Бранко”

Хор од Факултетот за уметност во Ниш „Маестрини”

Хорот на Радио Телевизија на Србија од Белград.

 

Програма:

Л.В.Бетовен: Хорска Фантазија за пијано, хор и оркестар, оп.80

Следни настани