ГОСТУВАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ДУБРОВНИК, Р. ХРВАТСКА

ГОСТУВАЊЕ НА ФИЛХАРМОНИЈА ВО ДУБРОВНИК, Р. ХРВАТСКА

Диригент:
Солист:
Марија Ѓошевска

Диригент: Борјан Цанев

Солист: Марија Ѓошевска – пијано 

 

Програма:

Б. Берса: Идила, оп. 25б

К. Сен-Санс: Концерт за пијано и оркестар бр. 2 оп. 22 *

Ф. Иванов: Пајдушко (Финале од „Сатирична суита“)

***

Л. в. Бетовен: Симфонија бр. 4

Следни настани