Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
Вести

ГЛАВНИОТ ХОРНИСТ ОД БЕРЛИНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА ВО СКОПЈЕ!
24.03.2017
Македонската филхармонија, на 30 март (четврток) во Домот на АРМ во 20 часот, ќе одржи симфониски концерт под наслов „Моцартовата хорна“, на кој како ...
ВРВНИОТ ИШТВАН ВАРДАИ СО МАКЕДОНСКАТА ФИЛХАРМОНИЈА
13.03.2017
На 16 март во Домот на АРМ во 20 часот, Македонската филхармонија ќе одржи симфонискиот концерт под наслов „ЧАЈКОВСКИ: СМЕА И ТАГА“, на кој како солис ...
ЅВЕЗДАТА ЕЈМИ ДИКСОН ВО СКОПЈЕ!
28.02.2017
Два пати номинирана за престижната награда „Греми“ и една од најдобрите саксофонистки денес, Ејми Диксон од Австралија, доаѓа во Скопје! На 9 март во ...
ЅВЕЗДАТА ЕЈМИ ДИКСОН ВО СКОПЈЕ!
28.02.2017
Два пати номинирана за престижната награда „Греми“ и една од најдобрите саксофонистки денес, Ејми Диксон од Австралија, доаѓа во Скопје! На 9 март во ...
ВИОЛИНИСКИ БРАВУРИ СО БРИЛИЈАНТНАТА СИХАНА БАДИВУКУ
15.02.2017
Македонската филхармонија ве води на уште еден возбудлив концерт со прекрасна музика и одлични солисти!  На 23 февруари во Домот на АРМ во 20 ча ...
Претходни вести->
Информации за следниот концерт

МОЦАРТОВАТА ХОРНА
30.03.2017
Дом на АРМ

W. A. Mozart: Концерт за хорна иоркестар бр. 1 во D-dur, K. 412

S.Rachmaninoff: Симфониска поема „Остров на мртвите“ оп. 29 во a-moll


W. A. Mozart: Концерт за хорна бр. 4во Es-dur, KV495

A.    A. Khachaturian: Фрагменти од балетот „Спартак“

(одоркестарските свити бр. 1 и бр. 2)

ЦИКЛУСИ