Paskal Krapovski - Cello

Својот уметнички израз активно го презентира на концертните подиуми низ Македонија и во странство. Професионалниот ангажман како водач-виолончелист при Македонската филхармонија му овозможува активно да се занимава и со камерното музицирање како член на триото „Парнасус“ и на "Music Progressive Quartet". Покрај изведувачката дејност, активно се занимава со педагошка и со истражувачка дејност.
Роден е во семејство со долга музичка традиција. Своето образование го започнува со Ристо Краповски и со Диме Стојанов во Скопје, по што продолжува со додипломски и постдипломски студии во класата на Анатоли Крстев на Државната академија „Панчо Владигеров“ во Софија. Во периодот 2018/2019 година, имал академски престој на Универзитетот на Северно Колорадо во САД, како асистент во класата на Гал Фаганел.

You have successfully subscribed to the newsletter

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content