ЗАКЛУЧЕНИE

ЗАКЛУЧЕНИE

Диригент:
Диригент:

Затворање на концертна сезона (во соработка со НОБ) во склоп на Мајски Оперски Вечери 2023

Диригент: Емил Табаков (Бугарија)
Солисти: Беса Лугиќи – сопран (Косово)
Сања Анастасиа – мецосопран (Србија)
Никола Китановски – тенор
Игор Дурловски – бас

Програма:

Џ.Верди: Реквием

Настапуваат: Хорот на Националната опера и балет и оркестарот на Филхармонија на РСМ

 

Концертот ќе се одржи во Националната опера и балет.

Билети на билетарницата на НОБ.

Следни настани