Горан Арменски

втора труба

Роден е во Панчево, Србија. Основно и средно музичко училиште завршуваво СМУ „Јован Бандур“ во Панчево. На Факултетот за музичка уметност во Скопје се запишуваво 1997 година.

Во 2001 година ги започнува магистерските студии, а гизавршува во 2004 година. Од 1999 година е надворешен соработник во Македонската филхармонија, а од 2002 година е нејзин постојан член.

Успешно се претплативте на нашиот билтен

Имаше грешка при вашето испраќање. Ве молиме обидете се повторно

Филхармонија will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.
Skip to content