ПРОГРАМА ЗА АУДИЦИЈА ЗА УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ

ПРОГРАМА ЗА АУДИЦИЈА ЗА УДАРНИ ИНСТРУМЕНТИ

Програма за полагање на Аудиција за ударни инструменти

во НУ Филхармонија на РСМ – Скопје

I етапа

 

 • Н. Розауро: Концерт за вибрафон и оркестар (прв став)

 

II етапа свирење оркестарски делници

(комисијата ќе избере од 8 делници, по една на секој за зададените инструменти)

Мал барабан

 • Н.Римски- Корсаков: Симфониска суита-Шехерезада (3 и 4 став)
 • М. Равел :Болеро
 • С. Прокофјев: Петар и волкот

 

Ксилофон

 • Џ. Гершвин: Порги и бес
 • А. Хачатуријан: Гајана (Балетска свита III, бр. 5)

 

Вибрафон

 • Ж. Бизе – Р. Шчедрин : Кармен, хабанера бр.5

 

Глокеншпил

 • П. Дика: Ученикот на волшебникот
 • К. Дебиси: Море

 

Дуо Чинели

 • П.И. Чајковски: Симфонија бр.4 (финале)
 • С. Рахмањинов: Концерт за пијано бр. 2 оп. 18

 

Триангл

 • Н.Римски- Корсаков:Симфониска суита-Шехерезада (4 став)

 

Дајре

 • Ж. Бизе: Кармен свита бр 1 : Арагонес

 

Тимпани

 • Л. Ван Ветовен: Деветта симфонија, Корал