АНА КАП ТРИО И ЏИЈАН ЕМИН

29.02.2020 [Сабота] @ 20:00
Дополнителни настани / Концертна сала

Ана Кап Трио (Франција):

Пјер Миле - труба

Мануел Декок - виолина

Жан Мишел Трото - хармоника

Џијан Емин - клавијатури

Гудачки квартет:

Марија Трајковска - виолина

Бојан Илкоски - виолина

Оливие Самуилан - виола

Марија Михајловска - виолончело

Концертот е сплет од авторски композиции на македонскиот композитор Џијан Емин и фантастичното француско трио Ана Кап! Музиката во себе ги инкорпорира европските и балканските мелоси, во кои се мешаат танцовите форми, џезот, класиката...

 • П
 • В
 • С
 • Ч
 • П
 • С
 • Н
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
 • 5
 • 6
 • 7
 • 8
 • 9
 • 10
 • 11
 • 12
 • 13
 • 14
 • 15
 • 16
 • 17
 • 18
 • 19
 • 20
 • 21
 • 22
 • 23
 • 24
 • 25
 • 26
 • 27
 • 28
 • 29
 • 30
 • 31