Галерија Пријатели Контакт Годишна програма logoFacebook logoTwitter
МОЦАРТОВАТА ХОРНА
назад кон претходна страна


МОЦАРТОВАТА ХОРНА (30.03.2017)


Дом на АРМ


Диригент: Борјан Цанев
Солист: Штефан Дор - хорна (Германија)

W. A. Mozart: Концерт за хорна иоркестар бр. 1 во D-dur, K. 412

S.Rachmaninoff: Симфониска поема „Остров на мртвите“ оп. 29 во a-moll


W. A. Mozart: Концерт за хорна бр. 4во Es-dur, KV495

A.    A. Khachaturian: Фрагменти од балетот „Спартак“

(одоркестарските свити бр. 1 и бр. 2)

Информации за следниот концерт

ЦИКЛУСИ